palveluni

Seksuaaliterapeuttisi Pohjanmaalla

Terapian tarkoitus on kylvää siemeniä, jotka alkaisivat ajan myötä itää ja kasvattaa juuria.

Mitä on seksuaaliterapia?

Seksuaaliterapia on lyhytterapiaa eli käytännössä 1-15 kerran terapiaprosessi ja se on integratiivista eli siinä käytetään menetelmiä eri terapiasuuntauksista. Seksuaaliterapia voidaan toteuttaa sinun/teidän toiveitanne vastaavaan tahtiin joko viikoittain tai harvemmin.

Seksuaaliterapiassa käsiteltäviä aiheita ovat kaikki seksuaalisuuteen liittyvät teemat, esimerkiksi:

 

• halu/halun puute/halujen eriparisuus
• kehosuhde
• kiihottumishäiriöt
• orgasmihäiriöt
• fetissit
• seksityö
• seksuaalitraumat
• lapsettomuus
• sukupuoli-identiteetti
• seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvät pohdinnat
• lapsikohteisuus
• seksiin/pornoon liittyvä pakonomainen käyttäytyminen
• sairauksien vaikutus seksuaalisuuteen

Aallot kuva.

Seksuaaliterapeutti ei ole nimikesuojattu ammattinimike. Se johtuu siitä, että seksuaaliterapiakoulutus ei ole julkisen viranomaisen (= Valviran) valvoma koulutus. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kuka vaan voi kutsua itseään seksuaaliterapeutiksi. Siksi kannattaa ottaa selvää, että hakeutuu asianmukaisen koulutuksen käyneen terapeutin vastaanotolle. Asiakkaalle tämä tarkoittaa myös sitä, että seksuaaliterapia ei vielä toistaiseksi ole Kelan tukemaa, joten asiakas joutuu itse maksamaan seksuaaliterapian kokonaisuudessaan.

 

Itse olen kouluttautunut seksuaaliterapeutiksi Sexpon eli seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijasäätiön kautta. Koulutusrakenne on toteutettu NACS:n eli Pohjoismaiden kliinisen seksologian yhdistyksen kriteereiden mukaisesti. Olen myös Suomen Seksologisen Seuran jäsen, joka on NACS:n alainen valtakunnallinen yhdistys seksologian asiantuntijoille. Käyn myös säännöllisesti työnohjauksessa, mikä niin ikään tukee eettistä työskentelyä. Seksuaaliterapiaprosessin sisältöä en kirjaa potilastietokantoihin ja kunnioitan asiakkaideni yksityisyydensuojaa toimimalla samoilla salassapitovelvollisuuksilla kuin toimin kätilötyötäkin tehdessä.

Mitä on raskausajan ja synnytyksen jälkeinen seksuaaliterapia?

Raskaus on mullistavaa aikaa keholle ja mielelle. Raskauden tuomat muutokset voivat saada aikaan muutoksia myös omassa seksuaalisuudessa; kehon seksuaalireaktiot voivat muuttua, oma muuttuva keho voi hämmentää, halujen määrä voi muuttua suuntaan tai toiseen ja omat seksuaaliset mieltymykset voivat muuttua. Sinua/teitä saattaa pohdituttaa, millainen seksi on turvallista raskausaikana. Raskaus voi vaikuttaa myös kumppanin/kumppaneiden seksuaalisuuteen.

 

Synnytyksen jälkeinen aika vaikuttaa hyvin usein seksuaalisuuteen jollakin tavalla. Vastasyntynyt on täysin riippuvainen kasvattajiensa huolenpidosta ja läheisyydestä, ja uudenlainen hoivaaminen voi vaikuttaa seksihaluihin. Myös yhtäkkinen muutos kodin dynamiikkaan voi olla hämmentävää. Mahdolliset synnytysrepeämät tai sektiohaava voivat olla kivuliaita tai niistä voi olla muuta haittaa, mikä vaikuttaa seksiin ja/tai nautintoon. Keho saattaa tuntua vieraalta ja uudenlaiset seksuaalireaktiot tai niiden puute voi mietityttää. Kehon palautuminen synnytyksestä voi olla hidasta ja sen toiminta voi olla puutteellista/seksuaalisuutta häiritsevää.

 

Kanssani voit/voitte tulla ihmettelemään ja pohtimaan tätä mullistavaa aikaa. ♥

Apuväline- ja seksileluneuvonta

Saattaisitko tarvita apuvälineitä seksin tueksi? Tai haluaisitko tutustua seksileluihin rauhassa ja turvallisessa ympäristössä ammattilaisen kanssa? Lähden mielelläni tutustuttamaan sinut/teidät apuväleineiden ja/tai lelujen maailmaan!

 

Huom! En tarjoa invasiivisia hoitotoimenpiteitä eli en esimerkiksi tee raskauteen/synnytykseen liittyviä sisätutkimuksia. En myöskään tarjoa ns. intiimineuvontaa vaan esimerkiksi apuvälineneuvonta tapahtuu vastaanotolla ilman seksuaalista kontekstia.

Metsäkuva.

Kipu on väistämätöntä. Kärsimys on omavalintaista.

Buddhalainen sanonta