tietoa minusta

Seksuaaliterapeuttisi Pohjanmaalla

Olen Sanna Halmesmäki ja olen kotoisin Pohjanmaalta. Tällä hetkellä asun Laihialla ja nautin elosta lähellä luontoa, hieman kauempana kaupungin sykkeestä.

 

 

Taustakoulutuksiltani olen lähihoitaja, sairaanhoitaja-kätilö ja seksuaalineuvoja. Halusin jo lapsena kätilöksi, mutta en kuitenkaan lähihoitajaksi valmistumisen jälkeen ollut vielä valmis muuttamaan pois kotikaupungistani Vaasasta, joten hakeuduin töihin kehitysvammaisten avustajaksi. Nautin siitä työstä valtavasti, mutta en kuitenkaan pystynyt hautaamaan kätilöhaaveitani. Vuoden kestävän välivaiheen jälkeen hain Ouluun opiskelemaan ja niin alkoi vaativat, mutta nautinnolliset 4,5 vuoden opinnot. Palasin takaisin synnyinseudulleni ja aloitin työt Vaasan synnytysosastolla vuonna 2017.  

Muutaman vuoden työskenneltyäni kätilönä synnytyssalissa, synnyttäneiden vuodeosastolla, naistentautien vuodeosastolla ja naistentautien poliklinikalla aloin tuntea, että tästä puuttuu jotakin hyvin oleellista. Rakastin työtäni, mutta koin, etten pystynyt antamaan potilailleni niin kokonaisvaltaista hoitoa kuin olisin halunnut ja mitä koin potilaiden ansaitsevan. Aloin janoamaan lisää tietoa seksuaalisuudesta, joten lähdin opiskelemaan seksologiaa.

 

 

Seksologia veikin sitten mennessään ja tässä sitä nyt ollaan! Kätilönä minulla on vahva osaaminen sekä gynekologian että obstetriikan puolelta, ja työkokemusta on ehtinyt karttumaan myös psykiatrisena sairaanhoitajana. Seksuaaliterapeuttina minua kiinnostaa ihmisen seksuaalisuus hyvin kokonaisvaltaisesti. Olet siis tervetullut vastaanotolleni minkä tahansa haasteen tai pohdinnan kanssa; minulla on halua ja valmiudet kohdata mitä tahansa seksuaalisuuteen liittyviä teemoja. Pyrin luomaan sinulle/teille niin turvallisen tilan kuin mahdollista, ja minulle on sydämen asia, että koet tulevasi/koette tulevanne nähdyksi ja kuulluksi aidosti ja hyväksyvästi. ♥

Koulutukset

Lähihoitaja (2012)


Imetysohjaaja (WHO, 2015)


Kätilö (AMK, 2018)


Seksuaalineuvoja (Keski-Pohjanmaan kesäyliopisto, 2021)


Seksuaaliterapeutti (Sexpo, 2023)


Luonnon hyvinvointivaikutusten asiantuntija (valmistuu keväällä 2024)


Psykologian perusopinnot (valmistuu keväällä 2024)